afifah.
terserahlah
Sunday, September 30, 2018 | 0 feedback(s)

Assalamualaikum and hi

Happy weekend. Semenjak jadual aku penuh dengan meeting persatuan, meeting group assignment memang jarang gila buka blog. Bukan tak ada hati tapi kadang-kadang tak ada masa dan ya, as usual lah, tak ada idea nak tulis apa.

Baca tajuk entri kali ini memang agak aneh sedikt. Agak puitis sedikit dan agak tidak tahu apa sebenarnya yang nak diberitahu. Tapi sebenarnya tajuk entri berkaitan dengan apa aku rasa (since aku rajin nak taip so semua kena deal dengan perasaan aku ya!)

1. People come and go.
Aku tak tahu nak describe bagaimana tapi beginilah sebenarnya apa yang terjadi. Aku tengok kawan-kawan yang baru kenal then beberapa bulan strangers konon tak kenal hati budi. Aku pun sama. Bukan sebab tak kenal hati budi tapi maybe sebab... entah. Manusia.

2. Marahmu, egomu
Yang ni kurang pasti sebab apa tapi, aku sekarang ni tengah cuba untuk mengawal emosi. Anggap semuanya ego aku saja untuk balas balik benda tu. Aku takmahu lah kalau marah orang ikut ego sendiri. Tak kemana pun.

3. Stress
Kawan aku tegur "tak cukup tidur?" and yasss!. Stress ni bukan menyebabkan aku rasa tak nak tidur. Overthinking sampai kadang-kadang buat aku tak selesa. Haish.

Dalam tiga point yang aku bagi tu sebenarnya terserah dengan diri kita sendiri nak fikir dan itrepretasi bagaimana. Aku cuba untuk tak luahkan dengan tulisan but ended up dengan tulisan. HAHA taktahu lah kalau sebenarnya inilah ubat atau remedy diri sendiri.




3 Best Thriller Movies - Afifah
Tuesday, September 4, 2018 | 1 feedback(s)

Assalamualaikum and Hi!

So, tiba-tiba pagi ni ada rasa nak buat senarai 5 filem thriller yang best (bagi aku sendiri). Actually aku ni lebih banyak menonton filem yang thriller berbanding love-story but still layan k! haha. 

Are you ready gais? Oh sebelum tu, sediakan pen dan kertas atau terus bookmark semua cerita ni kat tab uolls hihi.



PENAFIAN : Ini adalah pandangan dari sudut diri sendiri, tidak ada kaitan dengan sesiapa. Terpulang jika anda tidak suka atau menyukainya. Itu pilihan anda.

1. Insane


Rate : 8/10
Thriller : 8/10
Pelakon : 9/10

Aku tengok ramai yang bagi rating rendah tapi bagi aku, this one is a lil bit okay than cerita thriller Korea yang lain. Cerita ni berkisahkan seorang wanita yang tak gila but ya, kena anggap gila then dimasukkan ke dalam hospital sakit jiwa even dia mengaku tak gila. Siapa orang gila mengaku gila kan? So, dalam hospital tu so many bad things she experienced. Aku tak boleh cerita panjang nanti spoiler. Go watch this movie!! Plot twist~


2. Berlin Syndrome

Rate : 9/10
Thriller : 9/10
Pelakon : 8/10

Aku mula-mula tengok cerita ni ingatkan kisah cinta (sebab tak tengok trailer) tapi disebalik kisah cinta tu, memang thriller habis. Guess what? We can't believe the person we just met. Itulah lesson yang paling berharga. Cerita ni mengisahkan jurnalistik dalam masa yang sama photographer yang pergi ke sebuah kota then berjumpa dengan seorang lelaki. They fell in love. Ha, lepastu tak boleh spoiler. Watch it now!

3. A Hard Day



Rate : 8.9/10
Thriller : 9/10
Pelakon : 10/10

Aku tengok ni lepas tengok trailer kat YouTube.Cerita ni bagi aku perfect 10 lah sebab pelakon pun sangat sesuai dan juga, plot twist yang sangat menarik. Mengisahkan seorang polis yang telah melakukan kesalahan membunuh. Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh tengok cerita ni online kat kissasian.ch. Seriously, best gila!


Setakat ni aku hanya mampu senaraikan 3 sahaja walaupun sebenarnya dalam otak aku ada banyak sangat cuma next time lah. Nanti takda idea untuk entri seterusnya HAHA. Next entri maybe nak buat top-3 romcom lah.

You guys can watch this movies :
Kissasian.ch
Myasiantv
Putlocker

Kalau rasa-rasa ada yang lagi best, silakan share kat ruangan komen. Aku nak tengok jugakkkk!!

Love,
Xoxo Afifah

Labels: ,