For life

Assalamualaikum

Saya telah menghadiri ceramah Da'i Izzhar di Masjid Al-Mursyidin UPSI. Pada awalnya, saya expect satu ceramah duduk dan ceramah #deep atau tarbiah sentap sahaja because many of them (I mean, pendakwah) yang delivery speech seperti itu (contohnya, UAI, UKE tapi bukan bermaksud saya tidak suka mereka ya.)

For the first time lah saya suka sangat dengar ceramah yang santai. buat lawak pun sangat menjadi dan banyak eye contact dengan audiens (because I learned this before). He gave so many motivations to us and so so so unforgettable sebab bila balik rumah, terus ajuk apa dia cakap sebab seriously, he's so influential.

Thank you kepada penganjur yang sempat anjur benda macam ni before exam. I am so grateful!

Oh ya, one thing that made me so touched was

"KENAPA KITA MASIH TIDAK TENANG? WALAUPUN SOLAT, WALAUPUN BACA AL-QURAN? SATU SEBABNYA IALAH, KITA TAK MINTA MAAF DENGAN MAK DAN AYAH".

Ya Allah, deeeeeep sangat-sangat. Sampai menangis HAHA.




Comments

faten.banana said…
Wah, you're so lucky then :) Kalau ceramah haiya memang deep dia tahap tembus bumi, but its good isn't?

Having someone untuk ingatkan, it's good.
Untuk 'terasa' deepnya pun, it's good :D
Lya Amie said…
dah lama rasanya lya tak denga ceramah ni, should go to one soon. good sharing btw :')