afifah.
A Better Tomorrow
Thursday, June 28, 2018 | 0 feedback(s)

Assalamualaikum

AMARAN KERAS PEMBACAAN. YANG TAK TAHAN DENGAN KELUHAN, DILARANG BACA SAMA SEKALI.



I was a little bit upset today. Sebab kan ulang alik from kampus baru and lama since naik bas so memang benda ulang alik macam ni akan jadi sangat leceh. Especially when you want to rush kan semua, ya Allah sungguh satu cobaan. HAHAHAHA okay dengan tudung, baju, seluar semua hitam, imagine betapa panaznya. see? deal dengan matahari pun jadi lah.

Aku akan pendekkan cerita since so many people yang dah malas baca entri panjang lebar dan membebel (aku tak cakap blogger lain boring k jangan membawang). internship aku ni ada yuran yes because it's international (indon je powwwwn!) tapi still kena bayar yuran. half sponsorship lah katanya. so, aku betul sumpah tak baca whatsapp Puan Zakiah kononnya nak bayar kat bendahari di kampus lama. memandangkan bendahari pindah office - kampus baru so, terhegeh-hegeh lah naik bas pukul 10 but before that ke ATM dulu cucuk duit. 

Sampai kampus baru, akak (or maybe puan) yang jaga kaunter tak tahu apa-apa information pasal latihan industri international ni. so, try call Puan Zakiah since dia yang incharge dalam hal ni. and guess what, kena bayar dekat kampus lama, bendahari. and..., yang paling menyakitkan hati, tadi masa ke ATM, lalu office bendahari. hm, seriously.

Masa tunggu bas (cafe) terfikir pula nak beli untuk lunch sekali. apalagi, memang beli. HAHA. then terus ke Pekan Tg Malim konon nak tukar duit ke rupiah terus. sebab dah alang-alang kan. my tips to everyone yang belajar, intern or even travelling kat luar negara, tukar wang kat mana-mana money changer asalkan bukan di airport. why? sebab rugi. serious rugi. haha. so, begitulah ceritanya.

Then, OTW ke office bendahari, one of my classmates called. katanya, yuran yang dah dikurangkan tu, bendahari tak alert or tak dapat info so, kena bayar yuran asal. almost 1K! kau rasa? dengan itu berhuhu lah kami. luckily, pensyarah yang urus latihan industri ni ada so kami ke fakulti dulu untuk bincang. sebab ini melibatkan wang yang sungguh banyak! boleh makan mcD 100 kali.

Bincang punya bincang, so pendekkan cerita, kena jumpa kak Ida. but, kak Ida cuti. see? ya Allah memang cobaan. why kak Ida? sebab kak Ida yang pegang memo. 3 jam menunggu dengan hanya jawapan, "datang esok je lah". hmmmm.

Okay, that's all!
memang sedih dan sungguh mengecewakan but biasalah setiap guruh pasti akan ada pelangi (ekkk macam pernah dengar)

xoxo,
afifah 💛

Labels: , ,